EXPERIMENT5

welcome to - Science Johore Form 5 2008 Organization Authorised Forum.
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 bacelah sndiri

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bels
pelajar biasa
pelajar biasa


Number of posts : 2
Registration date : 2009-03-01

PostSubject: bacelah sndiri   1/3/2009, 4:58 pm

Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak .. Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah.." yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka. Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut. "Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah. ." semasa sakaratul maut menghampiri kami. Amin..



Betapa banyak amalan kecil menjadi besar karena niat dan betapa banyak pula amalan besar menjadi kecil pahalanya karena niat" (Abdullah bin Mubarak) "orang yang ikhlas adalah orang yang menyembunyikan kebaikannya sebagaimana dia menyembunyikan keburukannya" (Ibnul Qoyim Al Jauziyah) "barang siapa banyak bicara, maka banyak pula salahnya, barang siapa banyak salahnya, maka banyak dosanya maka nerakalah yang pantas bagi mereka" (Umar bin Khatab)




Marilah sejenak kita mengambil pengajaran dari Hadith Qudsi, dari Allah, Pencipta dan Pemilik kasih sayang dan cinta, yang menitipkan kasih sayang antara hati-hati, yang mengekalkan ikatan antaranya, yang memperteguhkan janji ikrar mereka untuk menjadi 'teman ke syurga', mencari redhaNya yang Esa, Pemberi Segalanya, Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. "CintaKu mesti bagi orang-orang yang saling mencintai kerana Aku, CintaKu mesti bagi orang-orang yang saling bersilaturahim kerana Aku, CintaKu mesti mesti bagi orang yang saling menasihati kerana AKu, CintaKu mesti bagi orang-orang yang saling mengunjungi kerana Aku, CintaKu mesti bagi orang-orang yang saling memberi kerana Aku" (Hadith Qudsi) Lihatlah betapa Allah menjanjikan cintaNya yang Maha Agung kepada "teman ke syurga".
Back to top Go down
View user profile
apple
MakCik Cleaner!
MakCik Cleaner!


Male Number of posts : 11
Location : Xansievera
Class : 5 Xansievera 3
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Something is about to share   24/3/2009, 7:13 pm

Hurt could be variously described as being injured, bruised, harmed, and painted or distress. It refers to a physical affliction or an emotional feeling of having been treated badly. Hurt is something known to everyone and everyone has experienced it at one time or another. It comes in all ages and all sizes. It does not discriminate by age, sex, or skin colours.

Basically, children can take hurt quit well. Physical hurts on children can be addressed with some rinsing, cleaning and a band-aid. Additionally, a gentle peck on the head or cheeks will wrap up the trick. This is what happens, for instance when a little one runs in from the playground, bruised and muddied from a fall from the see-saw. An emotional hurts can be managed quite easily in the same manner. When somebody calls a little child, “you are fatty bom,bom!” One does not need hours of counseling to make him/her restore in confidence and self-esteem. What does he/she care?
The next minute, when he/she has dried his/her tears, he or she could be asking for milkiest and cookies. The younger the better – children bounce back from physical and emotional hurts like new spring coils. Adults wish they could be like them.

As children get older, their hours grow correspondingly bigger. Their hurts are not more of emotional one. To nurse emotional bruises such as these requires more patience. Children have been known to wail and whine on end. Adult have to explain why people hurt and get hurt.
Children have to known that not everyone they meet, will like them or listen to them. Children in kindergarten and primary school come back with stories to tell about fairness or lack of it. They have to be told that other kids do not always play fair. They also have to know that sometimes the teacher is human and might have favorites student who does not happen to be any one of them. That is how complicated dealing with hurt can be.

Hurt does not get any easier with age. It does not matter how old we are; it still hurts to have someone say something mean to us or about us behind our backs especially when it is not true. Things like these happen among siblings and friends. In the office, it hurts not to get promotion we have been waiting for. Sometimes, people make things miserable for us or make us look bad in front of the boss. A colleague works is not part of the reason – that hurts too. Most of all, it hurts when the person we love does not love us in return. When people are hurt in love, they end up in distress. So, much of music and lyrics have been devoted to nursing the hurt after a broken romance and singers and record producers have millions as a result of expressing the hurt embedded so deeply in broken hart. Love like truth, sometimes hurts. Love, like life sometimes also ends in hurt and heartbreak.

It is difficult to explain why people want to hurt others. Some are accidentally such as a careless word, comment or gesture but a hurt is always a hurt. Perhaps, people who hurt are so unhappy themselves that they need to make others around them miserable. Maybe, they are trying to boost their own feelings of insecurity. Or it could be a cry for help when they cry out for negative attraction by hurting others.

The best way to handle a hurtful remarks or gesture is therefore; to say nothing and walk away if someone deliberately hurts you. Alternatively if we cannot say anything nice or correct, it is best not to say anything at all, rather than cause hurt.

But for me, as a person we should handle hurts in our very own way. I mean the way we are. The most important part is we should control our emotion well and make sure that we always pray to the God to help us. Then seek helps or advices from the expertise or person around us – in our environment. Be an optimistic person of course.
Back to top Go down
View user profile http://criteapple.blogspot.com/
apple
MakCik Cleaner!
MakCik Cleaner!


Male Number of posts : 11
Location : Xansievera
Class : 5 Xansievera 3
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Orang Cakap...   24/3/2009, 7:14 pm

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Lagi pun nak cari kawan yang betul kawan bukannya mudah.
Kalau setakat datang masa senang dan hilang mcm angin baik tak payah.

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Memang la,hidup kan?? Mestilah ada yang tak ‘best’. Sakit hati, sedih, kecewa, kehilangan, mati dengan ‘all those related points’ memang la dialami oleh semua orang.

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
‘Sure,what!’ Sebab, kalau ‘hepi’ memanjang hilang la seri sejarah hidup..Mana ada ‘euphoria’ selamanya. Mesti nanti ada juga yang ‘sdieyh2’. Lagi pun, hilang la warna-warni kehidupan.Erm, ‘the colours of life!’..Hak3

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Lepas tu ‘diorang’ cakap lagi, “so,kite enjoy lah!” Hidup nie bukan nya utk ‘enjoy’ je. Kan hidup kt dunia ni skali je, habis tu takkan nk ‘enjoy’ je kot?? Walhal ‘part2’ dalam hidup ini ada juga. So, ‘take your attention lah!’

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
So, live life to the fullest. But, how?? I mean is the exact way. We shouldn’t only being so selfish. Take note about our environment; people around in example.

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Habis tu?? Dekat2 kan lah diri tu kpd Allah. Tinggalkan lah apa2 yg dilarang tu. Lagipun Allah kan segalanya bagi kita.





Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Memang kalau kita ‘spend’ hidup kita dgn buat perkara2 yang ‘nothing’. Kan jd sia-sia. Jadi banyakkan lah buat perkara2 yg berfaedah ye.Fikirlah sesuatu tu sblm membuat sesuatu.Fikir tu dgn emosi yg terkawal.Tanya pendapat orang lain.

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Betul! Sebab dunia ni semakin lama semakin pnuh dgn orang2 kurang sikap kemanusiaan nya…Kenapa?? Kerana perkara yg berlaku pada suatu ketika dulu lah yang membentuk manusia sekarang. Generasi sekarang orang cakap. Sesuatu yg difikirkan utk jangka waktu yg pendek sebenarnye sedikit sebanyak meninggalkan kesan utk masa hadapan juga.

Orang cakap hidup ni tak selalu indah..
Sekarang ni kalau dilihat2,difikir2 kemanusiaan semakin pudar ye. Pudar dimamah usia. Macam kenderaan, kalau tak servis lama2 ‘worn-out’ la kan?? Sepatutnya sifat kemanusiaan jgn lah smpi jd mcm tu. Semakin hari, semakin tahun ke tahun manusia kelihatan kembali ke zaman ‘gelap’ yang mana kini saya istilahkan sebagai ‘urbanisasi arah kegelapan’. Lebih banyak kepura-puraan; hipokrasi sana-sini yang dalam kita tak sedar tumbuh seperti cendawan selepas hujan dalam hati sanubari kita.
Back to top Go down
View user profile http://criteapple.blogspot.com/
apple
MakCik Cleaner!
MakCik Cleaner!


Male Number of posts : 11
Location : Xansievera
Class : 5 Xansievera 3
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Love in hidden view   24/3/2009, 7:16 pm

Love, possibly, is the most talked about yet the least understood aspect of human life…Some of people doubt its given existence whereas others have given theirs or taken other’s life or it. What is love? – is an eternal question..

Love means different things to different people. Philosophers and writers, poets and bards, kings and paupers, devotees and lords – all have spoken about – and experienced love, and its loss. Love pleases and troubles people in various ways. “Am I in love? ”, “Does she love me? ”, “Will someone ever love me? ”, “What happens in love? “, “Does true love really exist? ” are all the questions which people ask me often. Most misconceptions regarding love arise because we use the word “love” to describe our relationships with living beings as well as inanimate objects. As such, we are unable to differentiate between liking, desire, infatuation, admiration, want, need, like, lust and LOVE.
Back to top Go down
View user profile http://criteapple.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: bacelah sndiri   Today at 3:44 am

Back to top Go down
 
bacelah sndiri
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EXPERIMENT5 :: SeNarai ForumZ :: :: USRAH online ::-
Jump to: